Семейството е отведено на италианския остров Лампедуза

Мигрантка от Африка роди на средиземноморския спасителен кораб "Гео Баренц" и бе откарана в болница с четирите си деца, съобщи в "Туитър" хуманитарната организация „Лекари без граници“ (ЛБГ) късно снощи, предаде БТА. Семейството е отведено на италианския остров Лампедуза.

В същото време друга жена на кораба "Гео Баренц", която също е била спасена от бежанска лодка и е в напреднала бременност, е била откарана в Малта с хеликоптер.

Международният спасителен кораб е превозвал 255 души преди евакуацията на двете бременни жени.

Пътниците са били спасени от гумени лодки, тръгнали от Либия.

Малко след като хората се качили на "Гео Баренц", жената започнала да ражда и след седем часа се родило момченце, наречено Али.

Новината идва на фона на продължаващия спор между спасителните кораби в Средиземно море, които изискват безопасно влизане на спасените мигранти в ЕС, и правителството на Италия, което отказва да приеме повече бежанци.

ЛБГ каза, че Малта е предложила да вземе от кораба само майката и новороденото. Екипажът отказал предложението, защото това би означавало, че другите три деца, които са на възраст под единадесет години, ще бъдат изоставени.

Късно снощи бе обявено, че и на петимата ще бъде разрешено да отидат на Лампедуза.

По официални данни тази година около 95 000 мигранти са стигнали с лодка до Италия.

Според ООН, само през тази година, повече от 1360 мигранти са загинали или изчезнали във водите на централната част на Средиземно море.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.