Той посочи, че две формации са изпратили своите приоритетни законопроекти за създаване на декларация

Път напред има, възможност за подкрепа - също. Трябва да изпълним прозрачна процедура с публични предложения. Ще говорим с всички, които имат желание, и няма да върнем никого. Това заяви Иван Христанов от "Продължаваме Промяната" за "Твоят ден".

По думите му две формации са изпратили своите приоритетни законопроекти за създаване на декларация. "Виждам в Земеделската комисия, че приоритетите на земеделците се поставят високо. Политиканстването е прекратено напълно. Вярвам, че това можем да пренесем и в Народното събрание. Ако видим, че е невъзможно да получим подкрепа за съставяне на кабинет, ще върнем мандата неизпълнен", коментира той. 

Писмата на ПП: Изтича крайният срок за отговор от партиите в парламента

Според Христанов няма оптимизъм относно връщането на машинния вот. "На едни предсрочни избори вероятно ще се гласува само с хартия, с пълно завръщане на изборните измами и недоверието в изборния процес. Нагласената история с Изборния кодекс е, за да бъдем тласнати към предсрочен вот и с измами да се спечелят допълнителни 2-3% от някои партии", смята депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.