Депутатът посочи, че липсват цели сектори

ГЕРБ няма да подкрепят декларацията на „Продължаваме промяната“. Тя има много проблемни моменти, с които не можем да се съгласим. Това каза депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той каза, че в декларацията липсват цели сектори като земеделие, туризъм, еврофондовете. „Накрая има изречение, че всички описани мерки трябва да се вместят в 3% бюджетен дефицит, което е невъзможно“, поясни Митов.

Депутатът бе категоричен, че Планът за възстановяване трябва да се предоговори, защото в противен случай България ще трябва да затвори въглищните централи много бързо. „Тезата на ПП, че ГЕРБ са били договорили нещо се дължи на неграмотност и неразбиране как функционира въпросната политика в ЕС“, каза той.

Митов обясни, че общата цел на ЕС е да намали емисиите с 55% и не задължава България да намали дори с 1%, защото има други държави, които вървят по-бързо към декарбонизация. „С Плана за възстановяване и устойчивост Асен Василев и Кирил задължават България да намали емисиите с 40%, което означава да затворим централите бързо“, поясни той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.