Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на ПП

Няма как да влезем в съвместно правителство с ГЕРБ. Това няма как да се получи. Но сме готови да говорим за големите теми в политиката. 

Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на "Продължаваме Промяната" Венко Сабрутев, коментирайки дали е възможно ПП да подкрепи трети мандат на ДБ, ако той е подкрепен и от ГЕРБ.

„Вие мислите ли, че с ГЕРБ може да се реализират големите теми? Дали може да се осъществи съдебна реформа? Няма как да подкрепим правителство с ГЕРБ. Няма как да влезем в правителство с крадци. Точка. Ако говорим за гаранции – какви гаранции може да даде г-н Борисов? ГЕРБ менят мнението си на всеки час. Как може да очаквате от човек, който не държи на думата си, да дава гаранции и ние да разчитаме на тях? Смятате ли, че такъв кабинет може да направи нещо за обществото?“, попита  Сабрутев.

По думите му ГЕРБ се е доказало като абсолютно неспособно да състави правителство. „Ние го видяхме. Това е пълна агония. Не вярвам, че са основателни опасения за кабинет между ГЕРБ и ДПС при следващи избори”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.