Необходими са 400 000 подписа

Инициативен комитет започва да събира подписи за провеждане на референдум за влизането на България в еврозоната. Подкрепата си за целта дават и „Възраждане”. За да се случи това са необходими 400 000 подписа, които да бъдат събрани за 3 месеца. А въпросът, който се задава, е - „съгласни ли сте България да запази българския лев, като единствена официална валута до 2043 г. „Аргументите на комитета и „Възраждане" са, че България не е готова за смяна на валутата в нито едно отношение.

„Влизането на България в еврозоната означава българското правителство, което и да е то, българският парламент, да нямат възможност да взимат решения по отношение на монетарната политика. Един от проблемите също е, че влизането в еврозоната е необратим процес”, обясни Деян Николов, говорител на Инициативния комитет.

„Явно властта изпитва панически ужас от нуждата на хартия да напише какви са рисковете. Защото ако го напишат и се подпишат, те би трябвало да носят отговорност”, коментира Виктор Папазов, председател на Инициативния комитет.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.