Вижте невероятните инсталации за дигитално изкуство

Аржентинци се потопиха в света на Фрида Кало в изложба, която позволява на зрителите да погледнат отблизо живота и творчеството на един от най-емблематичните художници.

Зали, пълни с ярки и цветни прожекции, съживяват известните картини на Кало като „Двете Фриди“, „Аз и моите папагали“ и „Диего в мислите ми“. Инсталацията за дигитално изкуство, прославяща живота на художничката, ще остане в столицата на Аржентина до март.

В Мексико беше открит радио запис на гласа на Фрида Кало

Фрида Кало започва да рисува като тийнейджър, докато се възстановява от ужасяваща трамвайна катастрофа през 1925 г. Инцидентът и детският паралич, от който страда, ѝ причиняват постоянна физическа болка. Приемайки рисуването като средство за себеизразяване, страданието на Кало е изобразено в нейните много сурови творби.

Въпреки че изкуството ѝ не получава голямо признание приживе,Творбите ѝ поставят редица рекорди на търгове. През 2016 г. нейната картина „Две голи в гора“ беше продадена за над 8 милиона щатски долара.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.