Платформата е достигнала около 100 милиона активни потребители за януари

Платформа за изкуствен интелект постигна рекорд за най-бързо растяща база от потребители. ChatGPT е достигнал около 100 милиона активни потребители за януари. Или много повече в сравнение с Instagram и TikTok в началото на своето създаване.

ChatGPT  се управлява от изкуствен интелект. Платформата използва информация от интернет, но не я копира, а я перифразира. И сам се учи от нея.

„Зададоха му гатанка. В началото ChatGPT отговаряше с грешния отговор… но само след няколко опита самият той се промени и вече даваше верния“, заяви Любомир Тулев, експерт по киберсигурност.

Разликата между обикновените търсачки и новата платформа е, че тя търси пътя на логиката.

„Когато му зададем ключови думи, той търси логика между тях и коя следваща би била най-логична. И така създава логически изречения, които звучат като човек“, посочва Етиен Янев, маркетинг експерт.

Според експертите след време изкуственият интелект може да се внедри в някои професии като, например, графичен дизайн. И може да заличи други като, например, колцентровете.
Но освен революционен, изкуственият интелект може да бъде и опасен като му се зададе задача да направи нещо незаконно. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.