„Миналото е мъртво, но искам да погледна човека, който съм бил", разказа певецът

Хората трудно прощават на другите, защото трудно прощават на себе си. Това заяви в откровен разговор певецът Мирослав Костадинов – Миро в предаването „Събуди се”.

Той показа своя дневник, в който записва как се чувства през деня. „Това е дневникът, който започвам всяка година и имам план "минимум" и план – "максимум". Когато имаш планове, ако не успееш по план „максимум”, ще добуташ до план „минимум”, но ако нямаш планове, няма да стигнеш до никъде”, каза певецът.

В дневника си той има цели, визия за годината, навици, които да промени. „Годините се сливат, накрая разбираш, че почти нищо не помниш. „Мой приятел музикант води дневник на добрите неща, които са му се случили, защото лошите нямат значение”, разказа певецът.

„Миналото е мъртво, но искам да погледна човека, който съм бил. Аз познавам този човек, той не беше щастлив. Той е просто човек, толкова му е стигнал акъла. Някой ден ще прочета (назад), но не съм сигурен, че ще харесам човека, който съм бил. Ако ние не се движим напред, значи се движим назад”, каза Миро.

Той разказа, че със съпругата си са били на почивка при приятели на остров в Индийския океан. „Отиваме към хора, които се държат един към друг като към семейство. Когато си заедно с тях, може да изключиш телефона си, житейските грижи. Имаш едни 14 дни рестарт. Уча се да съм дисциплиниран на това, това е професионална хигиена”, обясни изпълнителят.

За емоциите там той разказа: „Бях в детството си. Мястото, където няма значение как се казваш, никой не познава твоето име и може да си само по бански и по джапанки – това е все едно завръщане към детството. Хубаво е да се връщаме към сърцевината на това кои сме, коя е нашата личност, да се погрижим за себе си, защото сме груби към себе си, не се ценим. Понякога се отнасяме към кучетата си по-добре отколкото към себе си. Уча се да се отнасям към себе си като към дете, дори като към чуждо дете, защото към нашето също понякога не сме най-добрите. Да отделя това време бе въпрос на необходимост. Когато лошото се е случило, може само да се опиташ да го направиш по-леко”, сподели изпълнителят.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.