Според нея системата "буксува"

Българската прокуратура е време да спре да се държи като нечул, невидял, неразбрал. Това не може да продължава. Такова мнение изрази в студиото на „Събуди се” Надежда Йорданова, член на новата коалиция ПП и ДБ и бивш правосъден министър в последното редовно правителство.

Според нея санкциите, които САЩ наложи на българи по закона „Магнитски”, са показателни, че в България системата на прокуратурата буксува. 

Нейните очаквания са съдебните и разследващите органи наистина да започнат разследване на всички обстоятелства около „Магнитски”. Според нея е крайно време България да приключи производствата по големи скандали по убедителен начин.

 На въпрос дали името й ще присъства в листите на новата коалиция, тя каза следното:

„Процесът по номинациите на различните кандидати тече в момента. Листите не са най-важната тема, която стои пред новото обединение. В момента сме в процес на обсъждане на предизборната програма. Важни са задачите, целите и политиките, зад които заставаме”.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.