Темата коментират журналистите Асен Генов и Момчил Инджов

Пред очите ни се променя света. Промени се усещането ни за добро и зло, за политиката, за сигурността. От страна на Русия няма никаква оценка на човешкия живот. От друга страна виждаме как пред очите ни се сформира украинската нация. Цивилизованият свят все повече усеща за тази промяна. Това каза Асен Генов, журналист и водещ на „Контракоментар“, в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Европа е по-обединена предимно на думи , но не и на дела, смята Момчил Инджов, кореспондент на „Клуб Z“ в Брюксел.

Генов коментира изказването на Румен Радев за налагане на вето на ядрените санкции. Той каза, че президентът излиза извън правомощията си. Журналистът постави въпроса за необходимостта от съществуването на служебни кабинети и дали е редно да има такива.

Инджов коментира и действията на президента. По негови думи стои въпросът как Европа ще гледа на България след събитията.

Да избягаш от войната и да подадеш ръка: Разказ на Николай Иванов

Тезата за невъоръжаване на Украйна е продължение на руската теза, смята Генов. По негови думи, „разкраченото положение на България“ поставя страната в ролята на свидетел, а не на участник в решенията, които ще определят бъдещото развитие на света. „Ако Украйна спре да воюва, това ще доведе до фактическото заличаване на държавата. Ако Русия спре да воюва, тогава незаконните действия на Путин и неговия режим ще бъдат прекратени“, беше категоричен той.

Инджов каза, че дипломатическите преговори не отменят помощта за Украйна. По повод тезата Китай да бъде медиатор между Русия и Украйна, той припомни, че Китай не е демократична държава, на която може да се разчита. Ако някой предлага преговори, това трябва да бъде държава от свободния свят, допълни той.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.