Това заяви Бойко Борисов

ГЕРБ иска премахване на плочата на Паметника Съветската армия. Това заяви по време на пресконференция на партията лидерът й Бойко Борисов. 

„Това, което наричат вадналски акт, е действие, което трябваше държавата да свърши отдавна. Искам за тези, които се опитват да прехвърлят на Столична община нещата, да знаят, че областният управител и министърът на културата са тези, които трябва да отговорят на въпроса”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Не може в тази агресия и кръвопролитие да заемаме подобна позиция. В момента Захариева е в Киев заедно с политици от 13 европейски държави по повод годишнината от войната”, съобщи още Борисов.

По думите му страната ни е давала оръжие на Украйна през посредници, като до ден днешен това се отрича.

„Другите държави застанаха и изпратиха официално оръжия, а България за да си спасят постовете и креслата някои депутати, не приеха нито един от тези закони. Постовете са им по-важни от това България да стои рамо до рамо с другите европейски държави”, каза още Борисов.

„Благодарение на тяхната глупост или корупция отидоха милиарди левове към руската компания „Лукойл” и в същото време всеки ден по 1 лв. от нафтата и бензина се вадеха от джоба на българите, за да се обогатяват едни хора. Успяхме в това НС да приемем закон, за да задължим правителството да го прави това. Приехме закон за нови ядрени мощности в Козлодуй, закон за диверсификация на ядреното гориво и газа. Навсякъде бяхме заедно с ДБ, ДПС и „Български възход”. Благодарене на тази четворна коалиция всичко се случваше в полза на демократичния свят. Отделно капо партия направихме лагери за децата на Украйна на морето. Младежите ни дариха пари за младежките им колеги”, поясни още лидерът на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.