„Мирът идва, когато агресорът си тръгне“, каза Григорова

Войната в Украйна и позицията на България коментираха доц. Георги Лозанов, медиен експерт, и журналистът Сибина Григорова в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Има около 10 000 украинци, на които трябва да се помогне, но България е по-скоро мащеха за тези хора, каза Сибина Григорова. Тя е на мнение, че през последните години се работи по въпроса да се подложи на съмнение идентичността на българите, а хибридната война върви точно по тази линия. „Мирът идва, когато агресорът си тръгне“, посочи тя.

Европа и САЩ се обединяват, но се обединяват късно, изрази мнение Лозанов. „Когато има жертва и агресор, неутралитетът е в полза на агресора“, допълни той. Целта на Русия е да проведат битката със Запада, за която ние се надявахме, че няма да се случи, допълни Лозанов.

Григорова спомена и изказванията на писателката Катрин Белтън, която казва, че начинът да бъде победен Путин е оръжието. Лозанов допълни, че целта на руския президент не са преговорите.

„България стои на прикрита проруска позиция в лицето на президента“, каза Лозанов. Той е на мнение, че хибридната война е нанесла много поражения върху начина на мислене на българите.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.