Филмът ще бъде излъчен на 24.02. по NOVA NEWS от 18.10 ч.

В кино „Одеон“ бе премиерата на документалния филм на УНИЦЕФ в България „Детство 20“ за последствията на войната в Украйна върху децата. Лентата представя историята на украински семейства, установили се у нас след началото на войната. Филмът ще бъде излъчен на 24 февруари по NOVA NEWS от 18.10 ч.

Боряна Гидикова, директор „Комуникации“ в УНИЦЕФ, каза, че има голям интерес към филма. „Това не е типична филмова премиера. Ние не искаме този филм да съществува. Разказваме няколко истински истории, изключително затрогващи“, сподели Гидикова. 

По нейни думи част от бежанците са успели да се интегрират. Тя обясни и как УНИЦЕФ помага на украинските граждани. Гидикова каза, че са осигурили закрила и подкрепа за много деца.

"Около 5000 от украинските деца в България са в училище или в детска градина. Направихме зимни пакети за семейства – одеяла, дрехи и други помощи, включително и финансови, за да могат да издържат на високите сметки през зимата", допълни тя. 

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.