Тя се връща години назад, за да разкаже кой я е открил за голямата сцена

Наричат я Кралицата на шансона. Пяла е на една сцена с имена като Шарл Азнавур, Джоузефин Бейкър, Клиф Ричард. Деси Банова-Плевнелиева ни среща с една от обичаните български певици - Богдана Карадочева, която се връща назад в годините, за да ни разкаже кой я е открил за голямата сцена, дали е простила за убийството на баща ѝ, когато е била дете, за емблематичното ѝ приятелство с Васил Найденов и още интересни неща.

„Майка ми мечтаеше да съм оперна певица. Родителите ми слушаха симфонична и оперна музика. Те ме водеха на симфонични концерти и на оперни спектакли от съвсем мъничка. Съдбата обаче има своя пръст - тя казва какво трябва да стане. Вили Казасян правеше конкурс. Аз се явих, така той ме хареса и колелцето ми се завъртя”, разказа тя.

Не закъснява и първият афиш с нейното име. Тогава обаче тя се представя като Богдана Иванова. „Бях Иванова, а не Карадочева, защото моето семейство имаше нелепа съдба. Случиха се разни безобразия, за които не искам да говоря, защото съм простила, но не съм забравила и никога няма да забравя. Тогава Вили ме посъветва да се казвам Иванова. След година обаче казах, че не се срамувам и станах Карадочева”, обясни певицата.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook