Според социолога Кольо Колев връщането на Лена Бориславова в листите едва ли има голямо значение

Притеснявам се, че ще достигнем до 70-75% негласували въобще. Дали ще има 3-4% с "не подкрепям никого", няма значение. Това каза политическият PR Нидал Алгафари за "Твоят ден".

По думите му ВМРО са тежест, токсична партия, която е нормално да се откаже от изборите. "Никой няма нужда от такъв тип хора, замесени в скандали и вече недобре приети от хората. Доста наивно е да започват кампания "Не подкрепям никого", смята той.

Етични хакери: Има опасност от манипулиране на видеонаблюдението на вота

За него е напълно логичен ход връщането на Лена Бориславова в листите на ПП, защото е една от силните фигури, направи немалко за развитието ѝ. Учудвам се защо не е водач на листа, има доста повече заслуги от други хора", коментира Алгафари. И допълни, че ЦИК се справя и не се очаква реален хаос на вота.

Според социолога Кольо Колев връщането на Лена Бориславова едва ли има голямо значение. Това е буря в чаша вода, едва ли повлияе на изборните резултати. "Не подкрепям никого" набира все повече мощ. Опцията преминава 4% бариера. Проучване на "Медиана" от 19.02 до 24.02 сочи, че ще надмине 6%, което е ясен индикатор, че избирателите не намират партията, на която да заложат.  Имам сериозни опасения, че ще има опити да се повлияе с нечисти ръце на изборния процес", заяви той.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.