Броят на загиналите от сблъсъка достигна 36 души

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви тридневен национален траур за загиналите в тежката челна катастрофа между пътнически и товарен влак в Северна Гърция.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Броят на загиналите от сблъсъка достигна 36 души. Очаква се жертвите още повече да нараснат, тъй като няколко души са блокирани в първите вагони на пътническия влак, пише в. „Катимерини“. 85 души са ранени при тежкия инцидент, от които 66 са приети в болница.

Двама българи са ранени при влаковата катастрофа в Гърция

Правителственият говорител Янис Иконому съобщи, че от първия момент целият държавен механизъм е бил мобилизиран и повече от 500 служители работят на терен. Там се намират и министрите на здравеопазването и транспорта, които са в Координационния център на гражданската защита. Гръцкият премиер ще посети мястото на инцидента по-късно през деня.

КАДРИ ОТ ДРОН: Как изглежда влаковата катастрофа в Гърция отвисоко (ВИДЕО)

Разследването на причините за катастрофата продължава, като вече са дадени показания в полицейското управление на Лариса.

Длъжностни лица са съобщили, че много от пътниците във влака от Атина за Солун са били студенти, които са се връщали у дома след дългия уикенд от карнавалните празненства, предаде Асошиейтед прес.

Според председателя на профсъюза на гръцките железничари Янис Ницас сред загиналите при катастрофата са осем железопътни служители, включително двамата машинисти на товарния влак и двамата машинисти на пътническия влак, съобщи агенцията.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Анна Нацариду, БТА