Готови ли са всички хора за нововъведенията

Светът на технологиите се развива с неописуема скорост. Представите ни за бъдещето се превръщат в настояще буквално за месеци.

„Със сигурност скоростта, с която се развиват технологиите, за някои хора е стряскаща, но за мен това е за добро и в крайна сметка ни кара да живеем по-лесно от предишния ден, с по-малко трудности”, обясни Светлин Желев, главен редактор на сайт за технологии.

Според него хората се притесняват най-много от разплащанията и това, че парите стават виртуални. „А те искат да държат нещо в ръката си. Но това е едно усилие да минеш към новия начин на разплащане, а това те спасява от всевъзможни проблеми като загуба на средства, като измами. Всичко е много по-сигурно, защото остава електронна следа. Ако те оберат на улицата джебчии, не можеш да им хванеш следите”, обясни още Светлин Желев.

Главният редактор напомни, че хората вече могат да спестяват в различни валути, дори в биткойни, и да печелят, ако имат възможност. „Растат и рисковете, но с нови технологии, нови решения и решаване на съществуващи проблеми, светът става едно по-добро място”, заключи Желев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.