Близо 20 часа ефир на живо и социология от ново измерение ще предложи медията в деня на вота

Вот на фона на безпрецедентна политическа криза без редовен кабинет и галопиращи цени. В деня на петите парламентарни избори в рамките на едва две години, NOVA посвещава ефира си на вота за 49-ото Народно събрание на България. Професионалният екип от журналисти на медията с доказан опит в отразяването на ключови обществени събития ще проследи най-важните моменти от изборния ден. Специални формати и новинарски емисии с актуална информация, точни прогнози, прецизни анализи и преки включвания от 40 точки в страната и чужбина очакват зрителите на NOVA на 2 април.  

Старт на изборния ден ще даде форматът „Изборът на България“ в „Събуди се“ с водещ Анна-Мария Конова в 7:00 ч. Водещ на емисиите новини в специалния сутрешен сегмент ще бъде Христо Калоферов. 

Ани Салич и Николай Дойнов ще обобщят най-значимите теми до момента с актуална информация и репортажи в удължена едночасова информационна емисия новини в 12:00 ч. Веднага след Новините на NOVA изборният маратон продължава с новия формат в ефира „Изборът на България. Ти решаваш” с водещ Даниела Тренчева. 

„На фокус: Изборът на България“ започва в 15:30 ч., а най-горещите теми ще коментира Лора Крумова. В следобедните часове по NOVA зрителите ще продължат да бъдат информирани за най-актуалното от деня на вота с преки включвания от България и чужбина, любопитни събеседници, репортажи и социологически анализи.

Кои ще бъдат партиите, които ще управляват България, ще стане ясно във вечерното изборно студио „Изборът на България: Въпрос на парламент“ с Мира Иванова и Виктор Николаев. По традиция Николай Дойнов ще обяви първите резултати от вота от електоралния център. Екипът на Нова Броудкастинг Груп ще предложи и социология от ново измерение – резултатите от вота ще „оживеят” върху сградата на NOVA, а водеща на студиото под открито небе ще бъде Невена Василева.

Нова Бродукастинг Груп дава възможност на българите в страната и чужбина да проследят избора за народни представители в реално време на всички свои платформи – в телевизионния ефир на NOVA и NOVA NEWS, в ефира на радио NOVA NEWS, както и в уебсайтовете Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg. Бърз достъп до най-важните новини в деня на изборите ще осигури и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите ще се информират за всичко важно и актуално. Новините на NOVA могат да бъдат открити и в Instagram, Twitter, Telegram и Viber.

Не пропускайте „Изборът на България: Въпрос на парламент“ с най-важното от изборния ден в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп.