„Покаянието е въпрос на морал. Казват, че прошката е по-сладка от греха", заяви издателят и поет

Имаме нужда от покаяние. То не ни е присъщо, защото не вярваме в Господ. Съвременният човек в своята цялост е примитивен, независимо, че е много интелигентен и примитивен. Примитивният човек смята, че знае всичко, а всъщност нищо не знае. Но знае със сигурност само едно – че Господ няма. А покаянието започва още с Йоан Кръстител – последния пророк от Стария завет и връзка с Новия завет. Това заяви в предаването „Денят на живо” по Nova News издателят и поет Румен Леонидов, автор на книгата „Покаяние Господне”.  

„Сега се занимавам дълбоко с трагичната личност на Йоан. Пиша нова книга за него. Мисля, че вече е готова. Той е революционер. Той е фанатик. Твърди се, че е прероденият Свети Илия”, посочи поетът.

Леонидов разказа подробности за личността на Йоан Кръстител. „Невероятна съдба има Йоан, моят любимец”, подчерта той.

Поетът коментира и въпроса за покаянието на фона на политическата криза в страната. „Покаянието е въпрос на морал. Казват, че прошката е по-сладка от греха. Само че как да стане прошка като те се обиждат помежду си непрекъснато Някои се арестуват, а други се свалят от власт. Когато те свалят от власт тенденциозно – много трудно може да преглътнеш тази обида, за да тръгнете заедно да управлявате страната. В случая покаянието трябва да дойде от тези, които свалиха законно избраната власт, а не от тези, които я загубиха. Аз така мисля”, категоричен е Леонидов.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.