Проби за алкохол и наркотици на място не са били взети заради нараняванията на момчето

22-годишна жена загина ден след рождения си ден, а 18-годишно момиче е в реанимация с опасност за живота след тежка катастрофа във Варненско. Тя била предизвикана от 18-годишен шофьор, който забил управляваната от него кола в дърво и стълб край село Бозвелийско. Инцидентът станал около 5.30 ч. в събота.

Младият водач също е настанен в болница. Той имал книжка от по-малко от месец. Според свидетели скоростта, с която карал в момента на удара, била много висока.

„Все още не е известна причината за катастрофата. След първоначалния оглед индикациите сочат, че скоростта на автомобила е била превишена. Каква точно е била тя ще стане ясно след автотехническата експертиза”, каза в ефира на „Здравей, България” началникът на "Пътна полиция" - Варна главен инспектор Петко Камбуров.

 

По думите му 18-годишният водач не е имал предишни нарушения. Проби за алкохол и наркотици на място не са били взети заради нараняванията на момчето. "В хода на досъдебното производство ще бъдат изяснени конкретните показания от направените впоследствие тестове”, подчерта Камбуров.

Повече гледайте във видеоматериалите. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.