„Той мина на чисто червен светофар”, разказа още свидетелят

Шофьорът не беше адекватен. Видях човек в нетрезво състояние, залиташе и не можеше да асимилира какво се случва. Това разказа пред NOVA свидетел на тежката катастрофа в София, при която загинаха двама младежи.

Двама младежи загинаха при тежка катастрофа в София (ВИДЕО)

„В огледалото гледах, че кола се движи с невероятна скорост и приближава. Дръпнах се в дясната лента, за да може той да мине. Не стана - удари ме и ме отмести. После блъсна такси, продължи да се движи и удари още две коли”, разказа още той.

ПЪРВО ПО NOVA: Шофьор с книжка от 3 месеца причинил тежката катастрофа със загинали в София

„Момичето минаваше на зелен светофар, а шофьорът на чисто червено. Блъсна я буквално. Имаше трима паднали на земята - двама от тях станаха, а един - не. За момчето разбрах, че е починало”, посочи свидетелят.

Според Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики шофьорът се е движил със скорост, в пъти над разрешената. „Не мога да повярвам, че това е водач, който не е употребил нещо, за да кара с такава скорост. Да удари един, втори и да се стигне до фаталния край”, смята тя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.