Имало ли е още коли на мястото на инцидента?

Нов протест готвят днес на столичния булевард „Сливница”, където животът си загубиха мъж на 22 г. и жена на 24г. Минути след полунощ на 8 май, 18-годишен шофьор помита двамата младежи, докато пресичат на пешеходна пътека.

По разказ на свидетели, шофьорът е бил във видимо неадекватно състояние.

Протест в памет на загиналите пешеходци в София, двамата готвели сватба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тестовете му за наркотици и алкохол са отрицателни, съобщиха от МВР. Не е ясно с каква скорост се в движил водачът и спазил ли е ограничението от 50 км/ч.

Още вчера на мястото на тежкия инцидент се събраха протестиращи, които поискаха промени. Сред тях - ограничения на скоростта и легнали полицаи, които да намалят инцидентите. Желанието им е този случай да не остане като поредния в статистиката на жертвите на пътя.

Свидетел на катастрофата в София: Шофьорът беше в нетрезво състояние, залиташе и не асимилираше

Благовест шофирал по булеварда в същия момент. Пресякъл улица „Русе” и след няколко секунди чул удара.

„Слязох и видях обувки по булеварда и дрехи”, разказа Благовест. Първо видял тялото на удареното момиче, а после разбрал, че има тяло и на момче.

Той не е сигурен колко бързо се е движела колата, която ги е ударила. В този момент обаче светофарите вече не са работили.

Веднага е дошла полиция и е заградила мястото на инцидента.

Благовест разказва, че по булеварда, често се форсират двигатели и се кара бързо.

И друг мъж се свърза с NOVA и твърди, че е свидетел. Той се представя като Георгиев. Твърди, че първо неговата кола е била ударена.

„За да избегна удар с въпросната кола, избягах в лявата лента, но не стана. Първо удари мен, после всички останали. Първо съм аз, после момичето, долу на булеварда таксито, а след това момчето”, твърди мъжът.

Според него момчето и момичето не са били заедно.

„Аз се явявам като свидетел, не като потърпевш, нямам претенции. Моят автомобил вече за нищо не става. Дерегистрирах го, дадох го на вторични суровини”, заяви Георгиев.

ПОВЕЧЕ ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.