Хората поднесоха цветя и запалиха свещи на лобното място на жертвите

Хора, които живеят в близост до булевард „Сливница”, се събраха на протест в памет на двамата загинали пешеходци, които бяха пометени от млад шофьор. Исканията им - да бъдат взети мерки от МВР и общината за ограничаване на скоростта и инцидентите в района. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Дойдох да подкрепя семейството и роднините на загиналите в катастрофата вчера. Доста промени трябва да се направят по този булевард. Този район до бул. „Константин Величков” е огромна писта за автомобили, трябва да се поставят ограничители на около 20-30 м от светофарите, защото през нощта те угасват”, заяви Радослав Колев, който участва в протеста.

Бул. „Сливница” бе напълно затворен. Хората поднесоха цветя и запалиха свещи на лобното място на жертвите. По-късно протестиращите се преместиха на кръстовището на булевардите "Константин Величков" и "Сливница". Там дойде и бащата на убитото момче, който разказа, че двамата загинали са се готвели за сватба. „Синът ми загина. Какво мога да кажа? Казвам да спре тази война по улиците, защото утре ще са вашите деца. Вие сте млади, ще имате деца и вие,”, каза през сълзи Павлин.

От Софийската градска прокуратура заявиха за NOVA, че на шофьора вече са направени и кръвни проби. Резултатите от тестовете ще са ясни до дни.

Свидетел на катастрофата в София: Шофьорът беше в нетрезво състояние, залиташе и не асимилираше

ПОВЕЧЕ ЗА СМЪРТОНОСНАТА КАТАСТРОФА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.