„Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта”, обясни кметицата

Възстановяват работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница”. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверките на дейностите по почистване на реките, преминаващи през територията на София, цитирана от БТА.

„Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да се възстанови работата на светофарите”, обясни столичният градоначалник по повод поредната катастрофа на булеварда, в която загина млада двойка пешеходци.

Сестрата на прегазеното момиче на бул. "Сливница": Ани си е малката ми сестра, искам да има правосъдие

„Искам да изкажа искрените си съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на бул. "Сливница", каза кметът и допълни, че е абсурдно да гледаме как децата ни умират по пътищата. Според нея истинският убиец е високата скорост. Булевардите са се превърнали в скоростни писти, посочи Фандъкова.

„Чакам съответните процедури да минат и да се възстанови дейността на светофарите и по другите булеварди”, обясни градоначалникът. По думите й постоянно се стараят да изграждат изкуствени неравности по пътищата. „Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта”, каза Фандъкова. Знаете, че две от трите камери, които се използват от КАТ и купихме ние, за съжаление са крайно недостатъчни.

18-годишният шофьор, убил двама пешеходци, се яви пред съда (ВИДЕО)

Според нея "Пътна полиция" има постоянен достъп до системите за видоеонаблюдение на Столична община. „Има правила и закони, за които непрекъснато ни критикуват, че не ги спазваме, за да изграждаме още повече неравности и осветление”, каза кметът и допълни, че, за съжаление, няма неравност, която да спре летящ с висока скорост автомобил.

Фандъкова заяви, че общината ще изпълни всеки съвет на експертите и призова, първият законопроект, който парламентът разгледа, да е за движението по пътищата.

Протест в памет на загиналите пешеходци в София, двамата готвели сватба (ВИДЕО+СНИМКИ)