Тя споделя, че в началото е била подигравана заради по-тъмния цвят на кожата

23-годишната Зари Маструцо е само на крачка от големия финал на конкурса „Мис Италия”. Истрията ѝ започва в Белоградчик, откъдето е родом. Маструцо, чието истинско име е Захаринка Борисова, е изоставена от родителите си, но няколко години по-късно е осиновена от италианско семейство.

Тя споделя, че в началото е била подигравана заради външния ѝ вид и по-тъмния цвят на кожата си. Днес Зари е редставителка на район Калабрия и полуфиналистка в тазгодишното издание на „Мис Италия”.

Българка, осиновена в САЩ, е кандидат за Сената

Започнал като конкурс за най-хубава усмивка – с цел реклама на паста за зъби през 1939-а, днес подиума на „Мис Италия” е целта на всяко италианско момиче, което мечтае за кариера на модел или актриса. Професионалният път на самата София Лорен също започва там, като дори не печели конкурса.

„Майка ми е била на 16, а баща ми на 18. Родена съм преждевременно и тя ме е оставила в болница. Намерила ме е една медицинска сестра. Там са се погрижили за мен, а после са ме дали в дом за деца лишени от родителски грижи в Белоградчик", разказва Зари.

"Израснах в дома, но с другите деца ходехме в обикновено училище, където постоянно ни се подиграваха, хвърляха ни храната, удряха ни. Когато растеш без родители, се научаваш да се защитаваш, да се биеш и си мислиш, че този начин на живот е нормален, защото не познаваш друг", споделя още тя. 

В България Зари се е връщала само веднъж, още като малка. Сега мечтае да го направи отново.

Повече гледайте във видеото!

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.