Превозното средство е купено преди месец, минало е технически преглед

15 души остават в болница, след като туристически автобус се преобърна на автомагистрала "Тракия" край Бургас. 14 от пострадалите са настанени в УМБАЛ-Бургас, а един - в УМБАЛ “Дева Мария”.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

„Състоянието на пациентите е задоволително. Всички са в ясно съзнание, контактни и адекватни. При нас пристигнаха 14 души, от които четирима мъже и десет жени, на възраст между 30 и 70 години. Две от жените бяха настанени в Клиниката по ортопедия и травматология, а останалите пациенти са в Отделението по неврохирургия. Двама от тях са в по-сериозно състояние – една дама е с голяма разкъсно-контузна рана на скалпа, а един от мъжете е със счупен шиен прешлен”, каза в ефира на „Здравей, България” зам.-директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров.

„Вчера вечерта ми съобщиха, че автобусът е катастрофирал. Двамата шофьори, които са били с превозното средство, са доста опитни. Този, който е управлявал автобуса по време на катастрофата, е на 45 години. Другият е на 52. Доколкото разбрах, са се сменили на Стара Загора. Не съм говорил все още с тях, тъй като даваха показания, когато пристигнах на място”, посочи собственикът на автобуса Николай Динев.

Автобус с пътници се преобърна на "Тракия" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той подчерта, че автобусът е купен преди месец и веднага след това е минал технически преглед. Произведен е през 2011 г. „Преди да замине за Австрия, превозното средство е прегледано основно. По време на пътуването се чувахме с водачите, но те не са споменавали нищо за технически проблеми”, подчерта той.

„Предстоят още процесуално-следствени действия и ще бъде назначена автотехническа експертиза, която ще установи дали се касае за човешка грешка, или за техническа неизправност”, подчерта началникът на "Пътна полиция" в Бургас Пламен Николов.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.