Подобни слухове притесняват жителите на града

Парцел в топ центъра на Благоевград беше разкопан от собственика му, като веднага в града тръгнаха слухове, че се готви засаждане на картофи.

Мирослав Иванов, заедно с брат си, са собственици на парцел точно срещу сградата на общината в Благоевград. Днес те искат да го застроят. Според разпоредбите обаче се оказва, че за жилищни нужди те имат право на съвсем малка площ за застрояване. Заради това Мирослав Иванов решава да загради имота си с ленти и да онагледи къде точно се намира той и колко голям е.

„Бях принуден да направя символично това заграждение, за да ситуирам мястото, защото злоупотребяват, че ние се намираме в площадното пространство, че ще осакатим визията на площада и много други неща, които за момента не искам да ги споменавам. Затова ситуирахме мястото, за да се знае че ние сме най-навътре в площадното пространство, не накърняваме абсолютно по никакъв начин площада”, обясни собственикът на имота.

Видян с лопата старателно да прекопава зелените площи срещу общината и да ги загражда с ленти, жители на Благоевград помислили Иванов не за собственик на имота, а за странно находчив земеделец. Слухът дори стана конкретен - че срещу общината се садят картофи. Той обаче отрече мълвата да е истина. „Няма да засадим нищо, няма да се подадем на провокации. Аз мисля, че съм естет. Несериозно е и не мисля, че това нещо би могло да бъде рентабилно”, коментира Иванов. Докато прекопавал имота си, мъжът не чул нито една лоша дума от разхождащите се в центъра на града.

Оказва се, че прекопаното място всъщност не е картофена нива, а е площта, в която Иванов има право да строи. Тя видно е твърде малка за реална жилищна сграда. За да се разшири частта за жилищни нужди, е нужно одобрението на Общинския съвет. Такова обаче беше отказано с гласуване, затова засега имотът ще продължи да напомня на градина с картофи. Опасност да бъде застроен площадът обаче няма, категоричен е кметът на града Илко Стоянов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.