Следващата седмица ще е сравнително спокойна

До обяд в неделя облачността ще е значителна в цялата страна и дори ще превалява слабо на отделни места. Около пладне в източната половина на страната ще започне разкъсване на облаците, докато на запад ще се оформят гръмотевични валежи. Следобед и привечер ще вали с гръмотевици и риск от градушка около Западна и Централна Стара планина и в Югозападна България. Дневни температури - между 22 и 27-28 градуса.

В понеделник в източната половина на страната ще е преобладаващо слънчево. В западните райони следобед отново ще има локални валежи, тук-там с гръмотевици. Температурите ще тръгнат нагоре и през деня ще са между 23 и 28 градуса.

Седмицата, която следва, ще е сравнително спокойна, с оскъдни превалявания и дневни температури между 23 и 28-29 градуса, по-топло към края на периода. Около края ѝ отново се повишава вероятността за валежи с гръмотевици, но те ще са локални, предимно в западните райони.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.