Коментар на Сашо Дончев

Той е създателят на най-голямата частна газова компания у нас – "Овергаз". Историята на бизнеса на Сашо Дончев е огледало на Прехода. Бил е и заплашван, работил е с руснаци и против руснаци, знае какво е натиск от държавата, политици, прокурори и групировки.

Сашо Дончев коментира в ефира на "На фокус" опитите за конституционна реформа. "За кой ли път се говори за промени в Конституцията, аз се опасявам, че няма да получим тази Конституция, от която имаме нужда свободното общество", посочи Дончев. 

Проверка: Няма нищо нередно в скандала „ЦУМ-гейт”

Той коментира и т.н "ЦУМ-гейт". В началото на 2017 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров се среща с Дончев в кабинета на бившия член на висшето ръководство на БСП Георги Гергов. "Декември месец партньорството между „Газпром” и Бойко Борисов решиха, че компанията ми трябва да бъде открадната, аз се възпротивих", каза Дончев. По думите му по време на срещата в ЦУМ, някой е получил разрешение той да бъде подслушван. 

Разговорът гледайте във видеото!

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.