Очакват се краткотрайни валежи с гръмотевици

До средата на юни времето у нас ще запази неустойчивия си характер. Валежите по-често ще са следобедни, локални и с гръмотевици под формата на краткотрайни пролетни бури. Преобладаващите дневни температури до началото на астрономическото лято ще останат в интервала между 22 и 30 градуса.

Първата пълна седмица на юни ще започне със спокойно слънчево време над по-голямата част от страната. В понеделник и вторник облачността в източната половина от България ще е с минимална. Следобедни валежи с гръмотевична активност ще има около планините в Западна и на по-малко места - в Централна България. Дневните температури и през двата дни ще бъдат между 23 и 28 градуса.

В средата на седмицата валежи са малко вероятни. Ще е преобладаващо слънчево. С приближаването на почивните дни обаче отново ще има условия за гръмотевични валежи – първо в западните райони, а след това, през почивните дни - и в някои области на изток. Температурите леко ще се повишат и в традиционно горещите точки на страната ще приближават 30 градуса.

В средата на месеца обстановката ще остане динамична. Южно от страната ни ще циркулират средиземноморски циклони. Ще има следобедни валежи, с по-голяма вероятност - в южните и източните райони. В дните преди началото на лятото ще се повиши рискът от градушки и ще има по-интензивна гръмотевична активност.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.