Вижте историята на Силвия Георгиева от Попово

Жена подарява колата си на този, който я намери. Звучи абсурдно, но Силвия Георгиева стигнала до екстравагантното решение, след като попаднала в ”омагьосан кръг”. Собственичката на колата има шофьорска книжка, плаща данъка на моторното превозно средство, което притежава, но така и не може да го подкара.

Дамата от град Попово обикаля от една институция в друга, като доказва, че има кола, но всъщност няма, защото автомобилът е при друг. Силвия Георгиева разбрала, че наследява и вече е собственик на автомобил, когато си извадила удостоверение за наследници. След това отишла и в данъчното в Попово.

„ПЪЛЕН АБСУРД“: Защо апартамент няма ток, въпреки че е без задължения

„Там разбрах, че се води кола на мое име, която е била на баща ми. Той имаше ТЕЛК и вероятно някой се е възползвал от него, за да купи кола, но тя в момента се управлява от друг човек. Аз не знам кой е този човек”, разказва Силвия.

От данъчното в Попово я накарали да плати задълженията си за колата за миналата година. Тя се сдобила и с нотариално заверен документ за отказ от собственост. „От данъчното обаче ми казаха, че не мога да спра данъка. Насочиха ме към КАТ –Търговище”, казва Силвия.

От полицията имат желание да ѝ помогнат, но обясняват, че не могат, защото с колата не е извършено престъпление.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.