Те са за деца на 7 и 8 години

Издателство представя първата поредица книги за неуверени читатели. Те са за деца на 7 и 8 години. „Идеята за поредицата съществува от няколко години. Тя не е нещо супер иновативно. Вдъхновението ни дойде от английския пазар и едно издателство, което много усилено следим там”, обясни авторът и издател Радостина Николова.

Английското издателство има практика да кани популярни писатели, които създават истории, насочени именно към нуждите на децата. „Представих си как се свързвам с всички наши популярни и обичани детски писатели.  Каня ги да вземат участие в този проект и заедно да обединим сили и да предложим на децата тип четива, които са едновременно интересни и оформени по начин, който да улесни процеса на четенето с разбиране”, обясни още Радостина Николова.

Подобни примери има в Испания, Италия и в много други страни от ЕС. „Всички те си имат поредици, които са създадени за неопитни, неуверени читатели, които правят точно тези крачки. Те са за хора, които имат желанието да добият самочувствие в това да се превърнат в читатели”, допълни авторката.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.