Англичани създадоха инсталация, с която да го онагледят

Мултимедийните артисти Аликс Мартинес и Хуан Реал дойдоха от Лондон, за да алармират, че насилието не е изчезнало, а се е трансформирало в други форми, някои от които са много фини и усъвършенствани. Според тях обаче желанието да нараниш остава същото.

„Представихме момента инсталация, която създадохме, за да говорим за нормализирането на дигиталното насилие срещу жени. В инсталацията се опитваме да покажем една абсолютна ежедневна обикновена дейност, а именно да си вечеряш с приятели и семейството вкъщи и на тази маса изобразяваме какво се случва в целия свят и около нас, всеки ден и всеки час”, разказаха двамата мултимедийни артисти.

Затова те канят зрителите да седнат с тях на масата и да консумират съдържанието, което се прожектира на въпросната маса, за да започнат да разсъждават върху това, което се случва около тях.

„Също така искаме да разбием традицията, при която аудиторията да отива в галерията и да не могат да докосват или да се приближат до изкуството, което гледат. До тази инсталация може да седнете, да докоснете, да говорите до нея с останалите посетители”, допълни Аликс Мартинес.

Всеки от нас консумира насилие в интернет по един или друг начин,  най-често в социалните мрежи.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.