Потърпевшите обясниха, че досега не са имали конфликти с униформения

Съседи на полицая от столичния квартал „Младост”, който предизвиква няколко катастрофи навръх Нова година и избяга, твърдят, че са били пребити от него. По разказа им служителят на Второ районно управление - Емил Апостолов, ги нападнал без никаква причина. По непотвърдена информация снощи той е бил задържан.

На 13 май Полина Колева, съпругът й Ясен Колев и техен приятел били седнали на пейката пред блока им. В този момент Апостолов излязъл от входа и ги нападнал. 

„Не ни каза нищо. Излязоха с медицински маски със сина му и просто ни пребиха. Удари ме по гърба и ме свали на земята”, разказа пострадалият Ясен Колев.

Полицай е шофьорът, блъснал три коли в София и избягал

Полина е с няколко фрактури. „След като мъжът ми беше нападнат, аз скочих и започнах да питам защо го прави. Тогава той ми хвана ръката и я изви. След това последва удар в главата и ритник в стъпалото”, сподели жената.

Освен Полина и съпругът й, и техният приятел Калин Карамфилов твърди, че полицаят Емил Апостолов го е нападнал. „Имам шевове по устата и хематоми на главата”, разказа мъжът.

Шофьор причини две катастрофи в София на метри една от друга и избяга

И тримата пострадали казват, че преди побоя не са имали конфликти с полицая. Понякога само се поздравявали.

„Никога не съм разговарял с него. Домоуправител съм на другия вход и нямаме контакти. Излизаме с децата в градинката, докато той стои сам на пейката и може би това го е провокирало”, обясни Колев.

„Живеем в един вход. Поздравяваме се, когато се видим. Не сме имали конфликти”, твърди и Карамфилов.

Откриха полицая, заподозрян за двете катастрофи в София

По случая тече разследване. Емил Апостолов е заплашвал и други хора от блока, казват пострадалите.

„Чистачката ни каза, че я е заплашвал, че ще й счупи ръцете и краката, ако я види още веднъж”, обясни Полина Колева.

След случая полицаят е предал доброволно личното си оръжие. А Полина се страхува да не я нападне отново. „Всеки път се притеснявам дали няма да е долу. Страхувам се за мен и семейството ми”, обясни жената.

Пиян полицай заплаши приятелката си с пистолет в Ловеч

Срещу униформения от Второ районно са образувани две дисциплинарни производства за тежко нарушение на служебната дисциплина. Предстои да бъде временно отстранен от длъжност, докато тече производството.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook