Тя създава биоферма

Албина Ясинская е собственик и управител на Gelato & Latte и биоферма „Розино”. Тя е дипломиран агроном и магистър по биоземеделие от Аграрния университет в Пловдив. Завършила е и курс по пермакултура и управление на водни ресурси при Зеп Холцер във фермата „Краметерхоф”, Австрия. Но с най-голяма гордост носи званието „сертифициран преподавател в Carpigiani Gelato University” - единствения университет за занаятчийски сладолед в света.

Ферма „Розино” е създадена през 2012 г. Всички материали са естествени и рециклирани, а отпадъците компостируеми. С пермакултурни методи се създават трайни насаждения, подобряват се ниви, ливади и пасища. Започват с една крава и двойка биволи, за да достигнат до общо 130 животни.

Нейната история гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.