С началото на лятото рисковете за кожата ни растат

Слънцезащитни продукти без реален ефект се предлагат на пазара у нас. За това предупреждават потребители и дерматолози в началото на летния сезон. Вместо да предпазват от вредните ултравиолетови лъчи, кремовете водят до зачервяване или прегаряне на кожата.

С началото на лятото рисковете за кожата ни растат. Вредното въздействие на слънчевите лъчи, ухапвания от насекоми или медузи, както и алергии са сред най-честите причини да посетим дерматолог през предстоящите месеци. Затова и добрата подготовка за кожата и изборът на подходящ слънцезащитен продукт или репелент са изключително важни.

Как да предпазим кожата си от слънчевите лъчи (ВИДЕО)

Сигнали за продукти, които не осигуряват обещаната на етикетите защита обаче, заливат форумите в интернет. Фалшиви кремове и спрейове водят до алергии, зачервяване и прегаряне на кожата.

Как да изберем най-подходящия за нас слънцезащитен продукт и кои са другите рискове за кожата ни през летните месеци? Съветите на експертите събра репортерът Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”. Вижте ги във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.