Тя се казва „Самота”

Групата „ЛаТиДа” посвети песен на борбата с домашното насилие. Тя се казва „Самота”.

 „Ние не за първи път демонстрираме съпричастност  към социални проблеми и не веднъж сме били участници в благотворителни кампании и сме се включвали в най-различни каузи с такава цел. За първи път обаче създаваме песен, посветена на подобен проблем, именно домашното насилие”, разказа певицата Елизабет Нешева.

Певиците работят с децата от  група „Бон Бон” и знаят колко важно  е едно дете да расте в здрава семейна среда.

„Именно от това беше провокирана и нашата идея, още по време на пандемията през 2020г.,  когато бяхме затворени в домовете си, гледайки новини, следейки страшната статистика на постоянно увеличаващия се брой на жертви на домашно насилие”, разказа още Елизабет Нешева.

Песента „Самота” е призив и подкрепа към хората, които са жертви на домашно насилие.

„Смятаме, че песента е един от най-лесните начини даден проблем да достигне до колкото се може повече хора. Винаги  когато  изкараме нещо ново се надяваме някой да се припознае в песента. С тази песен се надяваме колкото се може по-малко хора да се припознаят в нея”, допълни певицата Яна Балева.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.