Нали никой от вас не се съмнява, че ротация няма да има, коментира лидерът на ГЕРБ

„Вчера се запознах с Лена Бориславова и разбрах какви са истинските намерения - да управляват държавата еднолично - както парламента, така и законодателната власт и регулаторните органи". Това заяви в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има? След снощните впечатления се прибрах и помолих да ми извадят записа от тяхното съвещание. Те правят това, което е в записа - поголовна смяна на кадри в министерствата, в агенциите, които изцяло контролират, а сега искат и регулаторите”, каза още той.

Депутатите от ПП отказаха да влязат в пленарна зала

„Говорих с Христо Иванов – малко им било времето от 7 дни, за БНБ, НЗОК, Сметната палата. Вече месец и половина няма механизми. Те само назначават свои хора навсякъде”, коментира Борисов.

Той каза още, че с ПП-ДБ споразумение няма.

„Най-правилното е да се подпише споразумение, което да ни придържа. Те правят всичко, за което Делян Добрев предупреждаваше, а сега искат да командват и парламентарната ни група. Видяха, че са в изолация, не намират мнозинства, а когато ние ги намираме, изведнъж става плаващо мнозинство. Защо направихме правителство? Защо се съгласихме на условията им? За да има редовно правителство. Това не се отчете”, коментира Борисов.

„Излиза, че ни плашат, че пак ще падне кабинетът. Аз няма да го сваля и с всичките си действия досега показахме абсолютна стабилност. Правителството съществува благодарение на нас", допълни той.

Радев: Курсът на новото правителство тласка България към войната

Борисов отговори и на президента Румен Радев. 

„Правителството не тласка държавата към война. Нямам основание да говоря от името на кабинета, а само от името на нашата парламентарна група, че целият демократичен свят помага на Украйна - кой с каквото може. От първия ден на войната България е изнесла огромно количество оръжие за Украйна, само че разликата между търговската цена и доставката е два пъти. Някои комисионери са лапали от 23 до 100% печалба. Не знам кои са те - които са управлявали тези процеси в последните години - редовни, служебни", каза още лидерът на ГЕРБ.

Вижте повече във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.