Във Военноморското училище следят непрекъснато морските течения, обясни екоминистърът

Има целенасочена кампания срещу българския туристически сезон. За това разказа министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. „Има информация за пропаганда между водещи руски журналисти, които обсъждат как да се възползват от взрива на язовир "Нова Каховка", за да провалят туристическия сезон на България и на Румъния”, каза Попов. Целта е да се постигне недоволство и протести за мир.

Качеството на храната по морето: За какво ще следят инспекторите от БАБХ?

„За чистотата на морската вода е нужно постоянно да правим проби и да информираме хората”, обясни Попов. Той каза, че с началника на Военноморското училище работят в тясно сътрудничество и там следят всички водни течения. „Наблюдението е непрестанно. Ситуацията след взрива се подобрява. В директна връзка съм с колегите си от Румъния и от Украйна, публикуваме получената информация”, каза министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

МОСВ: Няма нови данни за замърсяване на Черно море

Според него информацията за замърсяване е част от хибридната пропаганда срещу страната ни. „Нова Каховка” е язовир, който е 27 пъти по-голям от „Искър”. Водата от него се размива в морето, но не е достигнала до българските брегове", каза още Попов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.