Хората, които ги практикуват, са едни от най-добрите в света

Расте интересът към стрийт фитнеса. Хората, които се занимават с него и ходят по спортни състезания, са едни от най-добрите в света.

„Популяризирането на този спорт, защото е част от гимнастическите спортове, е изключително важно, защото той се случва на открито,в междублоковите пространства, напълно безплатно”, обясни Йордан Йовчев, генерален секретар на Българската федерация по гимнастика.

Освен към стрийт фитнеса, повишен интерес се наблюдава и към паркура. През септември, за поредна година, България ще бъде домакин на Световна купа.
 
„Хубавото е, че в прекрасно време, като днес, всички могат да спортуват навън. Този спорт е един от тях, както и паркурът - в открита среда, безплатно, така че е въпрос на желание да искаш нещо повече от себе си", посочи той. 

На въпрос да очакваме ли скоро време да има дом за тези спортове, той изрази надежда: "Надявам се, че рано или късно ще дойде и това. Сега сме няколко клуба в България, които сме регистрирани. Правим много събития, изключително много състезания ,излъчваме шампионите, пътуват на световни първенства. Имаме световни шампиони в мъжко и женско направление,така че мисля, че го заслужават, и рано или късно ще се случи”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.