Как се създават шампиони?

Гергин Ангелов е бивш състезател по бадминтон и треньор.

„Ние в нашия клуб наистина развиваме спорта във всичките му мащаби. Тук в Равно поле тренират около 50 деца на всякакво ниво. Имаме състезатели в различни възрастови групи, множество успехи. Развиваме също много силно спорта за високи постижения”, разказа Гергин Ангелов.

Клубът има състезател, който е трикратен шампион на България.

„На мъже единично, казва се Даниел Николов. Той стана абсолютен шампион на България за 2023г. Също така нашият топ състезател Димитър Янакиев участва на европейските игри и не само. Той спечели феноменален мач срещу топ 64 в света, испанец, който е на много високо европейско ниво”,обясни още треньорът по бадминтон.

Димитър Янакиев се класира за осмина финал, където ще спори в мач за влизане в осмицата на Европа.

„Създаването на шампиони е един много дълъг процес. В моя клуб вече мога да се похваля, че имам треньори, които са на изключително високо ниво, работят с всичките групи, с всичките състезатели. Но едно нещо разбрахме, че когато има състезател на високо ниво като Димитър Янакиев, който може да дава пример на всичките тези деца, тогава нещата се случват много по-естествено”, допълни още Гергин Ангелов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.