Какво могат да видят най-малките?

Много забавления, атракции и награди ще посрещнат всички деца и техните родители през лятото във Военноисторическия музей в София.

„Имаме няколко инициативи. Едната от тях са нашите забавни семейни уикенди, с които приканваме семействата да дойдат и да ни посетят, защото сме им предвидили доста любопитни изненади”, разказа Славея Сурчева, директор „Работа с публики, връзки с обществеността и маркетинг”.

Всяка събота и неделя в 11:00 ч. ще се провеждат едни от най-любопитните образователни програми и игри, както и музейни турове.

„Тази седмица е „Мисия разузнавач”, която може би е най-атрактивната игра, особено за децата. Тя може да се провежда само в летните месеци, тъй като не трябва да вали, трябва да са подходящи условията. Тя се осъществява изцяло във външната ни експозиция, където семействата имат възможност да се състезават”, обясни още Славея Сурчева.

Семействата ще могат да покажат колко са бързи и как се ориентират.

„Също така ние им раздаваме чинове и в един момент се оказва, че командир в тяхното семейство може да не е майката или бащата, а най-малкият член на семейството”, коментира още служителката в музея.

Една от наградите е влизане в експонат, който е част от външната експозиция на музея.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.