Има ли съдружие на големи фармацевтични компании

Factcheck.bg развенчава нова конспирация. Така наречената „Биг фарма” или съдружието на всички големи фармацевтични компании всъщност включва и всякакви други участници, стига те да имат пари и власт – политици, корпорации, застрахователни компании, неправителствени организации.

FACTCHECK: Продуктите с етикет на Apeel не са опасни

Друга конспирация, развенчана от Factcheck e, че Зеленски е обвинен в държавна измяна, както и, и изказването на Костадин Костадинов за "Вашингтонгския консенсус", който води до зависимост на България към САЩ. Терминът „вашингтонски консенсус“ всъщност е икономически и е свързан с набор от икономически политики, прилагани от международните финансови институции. Понятието е предложено през 1989 г. от икономиста Джон Уилямсън. Вашингтонският консенсус включва пакет от препоръки за икономическите политики на развиващите се страни и особено Латинска Америка, които стават популярни през 80-те години на миналия век в условията на макроикономически сътресения и дългова криза в тази част от света. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.