Според него следващата седмица вероятно ще бъде одобрено отпускане на средства

Исканията на синдикатите са по две направления - моментното състояние и липсата на достойно заплащане. Работим и по двете. Финансовият министър трябва да е запазил възможността да се увеличат заплатите поне за някои от протестиращите. Това каза Искрен Митев, депутат от ПП–ДБ, в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според него следващата седмица вероятно ще бъде одобрено отпускане на средства. "Не се вдигат заплатите в определен сектор, защото се казва: "Ако няма за всички, тогава не ги вдигаме. Или има за всички, или за никой". Смятам, че този подход е прекалено амбициозен и ангажиращ. Истината е, че увеличението не може да се случи едновременно. Надявам се и самите протестиращи да идват на масата не само с искания, но и с готовност да направят компромис да се вдигнат сега заплатите на един сектор, а при следващия бюджет след 4 месеца - на друг", заяви Митев.

Той каза още, че не бива да се бърза със съдебната реформа и там "трябва да се пипа внимателно". 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.