Президентът на БФС ще заема един от най-важните комитети в структурата на УЕФА в следващите 4 години

Ръководителите на УЕФА избраха президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов за председател на Футболната комисия на европейската централа. Президентът на БФС ще оглавява един от най-важните комитети в структурата на УЕФА в следващите четири години, като негови заместници ще бъдат легендите на световния футбол Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич.

Протест пред БФС: Деца замеряха с камъни сградата на футболния съюз (ВИДЕО)

Сред членовете на Комисията личат имената на Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Михай Стойкица и други. По време на предишния мандат Борислав Михайлов бе заместник-председател на грузинския си колега Леван Кобиашвили. „Това е огромно признание за мен, а също и огромна отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието – все пак става дума за една от ключовите позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин“, заяви президентът на БФС.

През 2011 г. Борислав Михайлов стана първият българин, избран в управлението на УЕФА, като в продължение на осем години бе част от Изпълнителния комитет на централата, а междувременно бе и председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане и на Комисията по футзал. От януари 2017-а пък е част от Комисията за развитието на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развитие и правилата на играта.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС