Защо доброволците отделиха от собствените си време и средства

Доброволци от Пловдив запретнаха ръкави и сами запълниха дупките на едно от тепетата в града - Младежкия хълм. Той е любимо място за разходки на пловдивчани и гости на града.

ОПАСНА УЛИЦА: Майка е принудена да разхожда детето си между автомобилите на пътното платно

Някои от дупките затруднявали движението на хора с увреждания и майки с детски колички. Акцията е изцяло финансирана с лични средства на доброволците.

Йоана Мишурова всеки ден разхожда с количка своето дете по алеите на Младежкия хълм. Ров с размери 1 на 4 метра и дълбочина от 10 сантиметра я кара да сигнализира доброволците, които от няколко месеца сами запълват дупките в различни точки на града. „Макар и да се опитвахме да вземем една от най-добрите колички за преминаване на дупки, пак е доста трудно“, казва тя.

От „Браво, Пловдив” имат много инициативи, сред които поставяне на табели, които да приканват шофьорите да не паркират на инвалидни места. „На Младежкия хълм запълнихме най-вече големите дупки. За съжаление нямахме бюджет за цялата алея, но се надявам скоро да го направим“, посочи доброволецът Веселин Костов.

През последните месеци той и съмишлениците му срещнаха и вандали. „Има недоброжелатели, които не ги поддържат, но се надявам все повече хора да се включат към нас“, заяви Стефан Чочков.

Повече гледайте във видеото.