Той е любим герой на малки и големи от близо 100 години

Мики Маус е един от най-популярните и обичани анимационни герои на „Дисни”. Красивите и увлекателни филмчета с негово участие можеше да намерите в EON Kids – част от ТВ платформата на EON. Но какво не знаем за него? Ето няколко любопитни факта за емблематичния мишок:

Мики Маус е създаден от Уолт Дисни и Уб Иверкс през 1928 година. Първият анимационен филм с участието на Мики се нарича "Пароброд Паровоз Уили" и е създаден в черно-бял формат.

В началото Мики Маус не е имал глас. Първият пълнометражен филм, в който Мики говори, е "Фантазия" от 1940 година.

Мики Маус е символ на „Дисни” и е известен със своите големи уши и червени панталони. Той е познат също така с белия си ръкав и жълти обувки.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Мики Маус има звезда на Алеята на славата. Тя е поставена през 1978 година.

Снимка: iStock

Мики Маус е бил носител на „Оскар” през 1932 година. Той е получил специална награда за създаването на първия си звуков анимационен филм.

Мики Маус е известен също така със своята приятелка Мини Маус.

Костюмираният и вечно усмихнат мишок е символ и на „Дисниленд”.

На 18 септември 2008 саудитският духовен лидер шейх Мохамед ал Мунаджид в телевизионно обръщение заявява, че популярният анимационен герой „е воин на Сатаната и трябва да бъде убит“. Ислямът предписва унищожението на всички мишки (и изобщо гризачи), което включва и Мики Маус. Според Мухамед ал Мунаджид, Мики Маус подбужда снизхождение към мишките, което пречи на унищожаването им.

Снимка: iStock

Анимационният герой е възпят дори в българска песен – Росица Кирилова направи детска песничка за любимия Мики Маус.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.