Той е обхванал общо около 15 000 дка

Големият пожар в Бургаско е локализиран и напълно овладян. Няма информация за пострадали хора. На място са 11 екипа на пожарната. Пожарникарите извикаха на помощ допълнителни сили от съседни области.

Четири пожара бушуваха на територията на Бургаска област. Работата на терен продължи през цялата нощ, но силният вятър разпалваше пламъците. Евакуирани бяха няколко души от вилната зона Сухото дере и от Изворище.

Големият пожар в Бургаско се приближава до Изворище, евакуираха няколко къщи (ВИДЕО)

"В Изворище няма пострадали хора или изгорели къщи, освен една необитаема. Засега няма опасност за жителите", заяви кметът Емине Сербе.

Съобщава се за обгорели постройки във вилната зона на Банево. Цялата борова гора между Сухото дере и Изворище е изгоряла напълно. Пожарът е обхванал общо около 15 000 дка.

Директорът на пожарната в Бургас Николай Николаев заяви в ефира на "Здравей, България", че пожарът е бил локализиран около 3-4 часа сутринта, като силният вятър допълнително затруднява работата им и разгаря нови огнища, които са общо три. Заради задимяването е затворен и пътят между квартал "Банево" и село Изорище.

"Четири са изгорелите постройки, но те в момента са необитаеми. Останалите, които са под риск и имат жилища в Бургас, са били помолени да се преместят, които имат жилища в Бургас", каза кметът на Бургас Димитър Николов. 

Повече гледайте във видеото.