Тежка нощ прекараха жителите на десетки региони на страната

Остава тежка ситуацията с пожарите в Гърция. Множество нови огнища на огъня има в района на Александруполис. Пепел и дим от пожарите достигнаха и до част от плажовете. Няма данни да се налага евакуация на туристи.

СНИМКИ НА СТИХИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Продължава борбата на гръцките служби с огъня. От днес ще се включат и български пожарникари. Евакуирано е и селото Каситерес заради разрастващ се пожар.  

Кошмарът за десетки пътуващи в страната започна в сряда около 20.00 ч. Тогава стана ясно, че заради възобновил се пожар отново трябва напълно да бъде ограничено движението по магистрала „Егнатия Одос”. Решението на гръцките власти вбеси много хора.

Българи - в опасна близост до бушуващите пожари в Гърция

С напредването на времето хората се предадоха на умората и заспаха на тротоарите.   
В 02:30 ч. движението беше възстановено, но не по магистралата, а по стария път за Комотини през Макри. Под зоркия полицейския поглед колоната се изтегли.

На метри от огнената стихия: Екип на NOVA с разказ от фронта на пожарите в Гърция (ОБЗОР)

На сутринта борбата със стихията продължи. С два хеликоптера в крайна сметка огънят беше потушен, за втори път в рамките на 24 часа. Навсякъде обаче има екипи на противопожарните служби, които ще дежурят, за да не се стигне до ново разпалване. Сред тях ще бъдат и българските пожарникари, които вчера пристигнаха в базата си в Комотини.