Следващата седмица инициативата ще се проведе в Западния парк в събота

Инициативата "Зелени библиотеки" се провежда за девета поредна година в парковете в София. Шанс да откриеш нови автори, възможността децата да се забавляват и образоват и осигурените годишни безплатни читателски карти. Това са причините за посещение на Зелените библиотеки, които столичани изредиха.

Биляна Дрозева, която за първи път посещава Зелените библиотеки, заяви, че е със страхотни впечатления.
“Аз дойдох заради поетесата Виолета Кунева, една от поетесите, които участваха днес, но установих, че имаш шанс да откриеш нови автори и ще стана по-редовна”, каза посетителката.

"Зелена библиотека" в Борисовата градина (ВИДЕО)

“Това е примерът как имаш шанс да откриеш неща, които човек едва ли би открил в големите книжарници, където повечето хора се ориентират към познати автори заради голямото разнообразие там и трудността да намериш нещо ново”, отбеляза Биляна Дрозева. 

Стоян Михайлов посочи, че книгите от Зелените библиотеки много са го впечатлили. “Всяка форма на разпространение на книги трябва да бъде поощрявана. Видяхте какво се случи след като Георги Господинов взе наградата Букър”.

"Зелена библиотека” в парковете на София

Цветина Стоянова, която е дошла със 6-годишната си дъщеря сподели, че детето се забавлява много с роботизираните писалки, с които децата могат да сътворят нещо самостоятелно. 

Следващата седмица "Зелени библиотеки" ще се проведе в Западния парк в събота и в парк “Хиподрума” в неделя. 

Източник: БГНЕС